HTML

ECDL=Európai Számítógép-használói Jogosítvány

A blog azoknak szól, akik információt szeretnének az ECDL-ről, valamint szeretnének felkészülni ECDL vizsgákra és vizsgalehetőséget is keresnek.

Szavazás

Szavazás

Utolsó kommentek

Google Analytics

-------------------------------------------------------

Az ECDL "új" moduljai

2007.10.04. 20:32 Mona1


Mint ahogy tegnap is szó volt róla, az ECDL folyamatosan fejlődik. Az eredeti 7 modulos rendszert újabb modulokkal bővítették:

1. Az ECDL Képszerkesztés (ImageMaker) - magyar fejlesztésű(!) - egy új, önálló bizonyítvány, ami a digitális fényképek számítógépes feldolgozásával kapcsolatos ismereteket igazolja.

A lehetséges vizsgaszoftverek:

Adobe Photoshop
Gimp
Egyéb, az NJSzT által elfogadott szoftver


2. Az ECDL Webkezdő (Webstarter) szintén egy új, önálló bizonyítvány, mely mindazt a tudást igazolja, ami egy egyszerűbb honlap tervezéséhez, létrehozásához és fenntartásához szükséges.

A lehetséges vizsgaszoftverek:

FrontPage
DreamWeaver
GoLive
Egyéb, az NJSzT által elfogadott szoftver

Megsúgom, hogy a mi központunkban az NVU ingyenes, magyar nyelvű szoftvert elfogadták :).


És most egy "kakukktojás":

3. Az ECDL CAD  modul független nemzetközi szabvány a kétdimenziós számítógépes tervezés alapkészségeinek elsajátítására (szintén önálló bizonyítvány).

A lehetséges vizsgaszoftver:

AutoCAD 2000 vagy magasabb verzió


A Képszerkesztés és Webkezdő modulok elviekben is illeszkednek a korábbi modulokhoz, hiszen általános célú alkalmazásokról van szó.

Háááát a CAD modul már eléggé spéci, ilyesmivel nem szoktak csak úgy általában foglalkozni az emberek, ezért hívtam "kakukktojásnak". Azért jó, hogy ilyen is van:)


Akkor már van egy kis fogalmunk az ECDL (7 modulos)-ról, az ECDL START-ról és a különálló bizonyítványokat jelentő Képszerkesztés, Webkezdő és CAD modulokról.

És még korántsem ismerjük az összes lehetőséget! Holnap egy egészen új variációról fogok mesélni:).


Válasz a tegnapi kérdésemre:

Mit tilos elkövetni a táblázatkezelő programokban (pl.Excel) az ECDL vizsgán?

Kiszámítandó értékeket kézzel beírni a táblázat celláiba. Ha valaki ilyet elkövet, sajnos megbukik a vizsgán:(

Magyarázat:
Bizony aki ilyet csinál, annak fogalma sincs a táblázatkezelő programok legfontosabb szolgáltatásairól: a számítások elvégzéséről. És azt sem tudja nyilván, hogy a programmal számított értékek automatikusan újraszámolódnak, ha a cellatartamakat változtatjuk, amelyekkel a számításokat végeztük.

A mai kérdésem:

Bocsánat, de most elmarad. Holnap viszont 2 lesz:).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecdl.blog.hu/api/trackback/id/tr87186298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása