HTML

ECDL=Európai Számítógép-használói Jogosítvány

A blog azoknak szól, akik információt szeretnének az ECDL-ről, valamint szeretnének felkészülni ECDL vizsgákra és vizsgalehetőséget is keresnek.

Szavazás

Szavazás

Utolsó kommentek

Google Analytics

-------------------------------------------------------

Bubuka kérdése

2007.10.11. 22:00 Mona1


Hurrá!

Tegnap kaptam egy kérdést a szavazás funkción keresztül! Ott is válaszoltam, de az informácó közérdekű, így itt is szeretnék erre kitérni (egy kicsit bővebben).

Tehát a kérdés arra irányul, hogy mennyi idő alatt lehet felkészülni az ECDL jogosítvány megszerzésére.

Lássuk csak! Persze azzal kellene kezdeni, hogy attól függ... Nyilván az előképzettség sokat számít. Mégis valami támpontot a következő ad:

A képző intézmények hasonló óraszámban kínálják a tanfolyamokat. (Bár úgyis vizsgázhatsz, hogy nem jársz tanfolyamra.) Pl. az eredeti 7-modulos ECDL megszerzésére irányuló tanfolyam 120-160 órás általában. Ezek az óraszámok azoknak ideálisak, akik valamilyen szinten használják már a számítógépet (pl. szoktak internetezni, a munkahelyükön számítógéppel is dolgoznak, alapszinten pl. WORD-öt, EXCEL-t használnak). Nekik általában elég az órai tanulás és gyakorlás (kivéve az eméleti modult), nem feltétlenül szükséges még otthon (vagy a munkahelyen:)) gyakorolni. Bár ajánlott!

Nyilván, ha valaki teljesen kezdő, sokkal több energiát kell ebbe befektetnie. A teljesen kezdőknek egy ilyen tanfolyam nagyon nehéz, érdemes előtte már valakinek a segítségével egy kicsit ismerkedni a számítógéppel. Különös tekintettel a billentyűzet és egér használatára. Legalább még 3-szor annyi időt kellene a számítógép mellett tölteni, mint amennyi a tanfolyam óraszáma.

Ez utóbbi bekezdés nyilván nem azoknak szól, akik éppen olvassák ezt a blogot:).

Visszatérve a tanfolyam óraszámára, pl. egy 140 órás tanfolyam egy lehetséges (szerintem értelmes) beosztása a modulok nehézségét is figyelembevéve:

2. modul (Operációs rendszerek): 20 óra
3. modul (Szövegszerkesztés): 24 óra
4. modul (Táblázatkezelés): 24 óra
5. modul (Adatbázis-kezelés): 28 óra
6. modul (Prezentáció): 16 óra
7. modul (egyszerűbben INTERNET): 16 óra
1. modul (egyszerűbben ELMÉLET - ezt érdemes a végére hagyni): 12 óra


A tanfolyamok ára is változó, általában 800-1.000 Ft/óra.

Így pl. egy 140 órás tanfolyam vizsgákkal együtt elérheti akár a 169.900 Ft-ot is (ebből 140.000 Ft a tanfolyam ára, 7.500 Ft a regisztrációs díj, és a 7 vizsga díja egy drágább vizsgaközpontban 7*3.200 Ft).

Azért ez elég "húzós", ugye?

Hogy lehet ezt olcsóbban megúszni? Erről fogok legközelebb beszélni...

És köszi Bubuka a kérdést!!!!

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás informatika számítástechnika ecdl

A bejegyzés trackback címe:

https://ecdl.blog.hu/api/trackback/id/tr35193839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása