HTML

ECDL=Európai Számítógép-használói Jogosítvány

A blog azoknak szól, akik információt szeretnének az ECDL-ről, valamint szeretnének felkészülni ECDL vizsgákra és vizsgalehetőséget is keresnek.

Szavazás

Szavazás

Utolsó kommentek

Google Analytics

-------------------------------------------------------

Hogyan lehet felkészülni az ECDL vizsgákra?

2007.10.14. 18:47 Mona1


Ennek sokféle módja lehet.

De először is szeretném leszögezni, hogy semmilyen formában nem kell igazolnod a vizsgán a felkészülésed módját. Csak az a lényeg, hogy tudsz-e eleget a  sikeres vizsgához!

Tehát, ha úgy érzed, szükséged van segítségre, akkor

1. Beiratkozhatsz egy tanfolyamra, ahol általában vizsgát is szerveznek Neked az egyes modulok végén.
Egyéni jelentkezőknek ez igen drága, lásd előző bejegyzést.
De ha diák vagy és órarendi keretek között készítenek fel a vizsgákra, vagy ha dolgozó ember vagy és a munkáltatód beiskoláz egy ilyen tanfolyamra, akkor szerencsés vagy:).

2. Keresel egy magántanárt, aki úgy készít fel, hogy csak Veled foglalkozik. Ez még drágább, hacsak nem baráti alapon kapsz segítséget:)

3. Keresel tananyagokat a weben, vagy távoktatási programokat. Jó esetben még folyamatosan segítséget is kérhetsz ezeken az oldalakon. (a kereséshez hasznos segítség: www.ecdl.lap.hu) Ez már jóval olcsóbb, sőt sok ingyenes információt is találsz! Lehet, hogy egyszer én is megjelenek egy ilyen oldallal...:)

5. Megvásárolod a hivatalos ECDL Vizsgapéldatárat (Kossuth Kiadó, bolti ára: 6900 Ft, online is megrendelhető - pl. www.libri.hu - így 5%-kal olcsóbb.) És mindenkitől, aki él és mozog, segítséget kérsz:). Vagy szintén a weben nézel utána, ha valamit nem tudnál. Vagy könyveket vásárolsz az egyes modulokhoz...
Az ECDL vizsgapéldatárban az összes feladatsor megtalálható, ami előfordulhat a vizsgán. Ehhez a nyers fájlokat megtalálod a www.ecdl.hu oldalon - bal oldalon a vizsgakövetelmények menüpontra kattintasz, majd az elméleti(1.) és internet(7.) modul kivételével a 2-6. alapmodulok leírásánál - mindig a lap alján - megtalálod a nyers fájlokat tömörített formátumban, amelyekkel tudsz gyakorolni.

A Vizsgapéldatár tartalmazza az ECDL mind a 7 vizsgájának összes feladatát és az értékelési irányelveket. Megoldásokat nem tartalmaz.
A feladatok száma és a megfelelési szint 
1. modul (IT alapismeretek): kb. 700 kérdés (egy vizsgán 32 kérdés); 75%
2. modul (Operációs rendszer): 80 feladat; 75%
3. modul (Szövegszerkesztés): 161 feladat; alapszintű: 90% - emelt szintű: 50%
4. modul (Táblázatkezelés): 80 feladat;
alapszintű: 90% - emelt szintű: 50%
5. modul (Adatbázis-kezelés): 80 feladat; 75%
6. modul (Prezentáció): 80 feladat; 75%
7. modul (Információ és kommunikáció): 80 feladat; 75%


6. Ha csak tájékozódni szeretnél, mert nem igazán vagy tisztában vele, hogy elegendő-e a tudásod és fogalmad sincs, milyenek a vizsgafeladatsorok és látatlanban nem szívesen adnál ki majd 7000 Ft-ot a vizsgapéldatárért, akkor kísérd figyelemmel ennek a blognak a következő 7 bejegyzését. Az alapmodulok esetében be fogok mutatni 1-1 vizsgapéldát, vagy ahhoz hasonló feladatsort. Ez természetesen csak tájékoztató jellegű lehet, hiszen egy-egy feladatsor nem tartalmazhatja az összes elvárt ismeretet.

1 komment

Címkék: oktatás informatika vizsga számítástechnika ecdl

A bejegyzés trackback címe:

https://ecdl.blog.hu/api/trackback/id/tr97196120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jánoska12 2011.02.15. 11:14:49

Jelenleg itt láttam a legolcsóbban a példatárat, de annyira nagyon nem is néztem szét. Normális esetben pedig iskolai órák keretén belül tanítják.
www. konyv-konyvek. hu/vizsgapeldatar_ecdl_uj_alfoldi_istvan
süti beállítások módosítása