HTML

ECDL=Európai Számítógép-használói Jogosítvány

A blog azoknak szól, akik információt szeretnének az ECDL-ről, valamint szeretnének felkészülni ECDL vizsgákra és vizsgalehetőséget is keresnek.

Szavazás

Szavazás

Utolsó kommentek

Google Analytics

-------------------------------------------------------

Néhány nagyon friss információ az ECDL-ről

2007.12.01. 19:06 Mona1


Nov. 27-én alkalmam volt résztvenni egy konferencián, melyen bejelentettek szóban néhány változást az ECDL-lel kapcsolatban:

  • A nappali tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezők vizsgadíja megemelkedik 1800 Ft-ra (1500 Ft-ról), a regisztrációs díjak továbbra sem változnak.
  • A minőségellenőrző látogatást a vizsga előtt 2 órával jelentik be, vizsgafeladatot az ellenőrök választanak a lezárt borítékok közül.
  • Az Adminet (a vizsgázók és vizsgák nyilvántartására használt szoftver) is fogja követni a vizsgaközpontban a kihúzott feladatokat.
A fenti infok a 2008. febr. 1-től érvényes vizsgaszabályzatra érvényesek (legalábbis így értettem).

  • Új syllabus (nemzetközileg egységes követelményrendszer) lesz! 2008 az erre való felkészülés éve. Várhatóan 2009-ben vezetik be. Saját véleményem: ezzel együtt sajnos valószínűleg megszűnik majd a mindenki által hozzáférhető nyilvános vizsgapéldatár is (ugyanis ez csak Magyarországon működik így és a Nemzetközi ECDL Alapítvány ezt nem igazán támogatja).

2 komment

Címkék: oktatás informatika vizsga számítástechnika modul ecdl vizsgapéldatár vizsgadíj vizsgaszabályzat syllabus

A bejegyzés trackback címe:

https://ecdl.blog.hu/api/trackback/id/tr4249086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zso 2008.01.02. 17:04:14

Mennyi idő alatt kell levégezni a 7-modulos ECDL-t?? köszi

Mona1 2008.01.03. 15:08:22

Kedves Zso!

A regisztrációtól számítva (ez a vizsgakártya kiállításának ideje, amely általában az első vizsga időpontjával esik egybe - rajta van a kártyán) 3 évig van lehetőség letenni a modulvizsgákat. Azok számára, akik a középiskolai tematika szerint a közoktatásban készülnek fel az ECDL vizsgára, a rendelkezésre álló idő 4 év.
süti beállítások módosítása