HTML

ECDL=Európai Számítógép-használói Jogosítvány

A blog azoknak szól, akik információt szeretnének az ECDL-ről, valamint szeretnének felkészülni ECDL vizsgákra és vizsgalehetőséget is keresnek.

Szavazás

Szavazás

Utolsó kommentek

Google Analytics

-------------------------------------------------------

Kinek szól ez a blog?

2007.09.30. 17:12 Mona1



Neked, ha

  • Szeretnél információkhoz jutni az ECDL-lel kapcsolatban.
  • Örülnél, ha ez nem kerülne sok energiádba :).
  • Szeretnél kérdezni!
  • Szeretsz játszani!
  • És végül, de nem utolsó sorban, szeretnéd megosztani ecdl-es élményeidet, ecdl-lel kapcsolatos véleményedet másokkal.

Várlak Benneteket!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ecdl.blog.hu/api/trackback/id/tr39181531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vári lászló 2007.11.05. 22:04:31

Mit lehet tudni a webstart és képszerkesztő modulok vizsgafeladatiról?
Azon kívűl, hogy titkosak (ez aranyos) és a freehelpline-on van egy félig meddig használható mintafeladat, forrásfájlok nélkül.

Mona1 2007.11.05. 22:28:26

Kedves László!
Köszönöm a kérdést!
A webkezdő és képszerkesztés modulok vizsgafeladatai valóban titkosak sajnos. Egyelőre a syllabusra lehet támaszkodni, de ígéretet kaptunk gyakorló feladatok közzétételére az NJSzT-től. Én is hamarosan ki fogok tenni 1-1 feladatsort, ami jó gyakorlási lehetőség a vizsgákra.
Egyébként a nemzetközi fórumokon nem engedik a vizsgafeladatok nyilvánossá tételét. Csak M.o.-on nyilvánosak az 1-7 modul vizsgapéldái, az újabb moduloknál ezt már nem tudták keresztülvinni sajnos.

Vári László 2007.11.09. 22:11:27

Köszönöm a válaszodat!
Várom a feladatokat!
Kb. 8 éve készítek fel gyerekeket és felnőtteket ECDL vizsgákra. Informatika tanár vagyok. (Lehet, hogy maradi.) Bármilyen megmerettetés, szeretem ha úgy történik, hogy tudom mit várnak el, mire számíthatok. Ezért nem tetszik ez a titkosítgatás. A syllabus valamennyire jó, de vannak benne eléggé tág fogalmak. Pl. "css fogalma és használata." (Akár külön modul is lehetne.)
Ez olyan, minha matek doga előtt azt mondjuk, hogy az egyenletekből fogunk írni dolgozatot. De, ha azt monjuk, hogy olyan tipusú feladatok lesznek, amiket már negyed éve gyakorolunk, az megin más. Szóval, lehet számonkérni és utána "büszkélkedni": én olyan szigorú tanár vagyok, hogy a fél osztály egyest írt. (újra fizetheti a vizsgadíjat). Vagy megtanítom, begyakoroltatom (olyat amit később számonkérek), és több a sikerélmény.
Elnézést, hogy kicsit hosszú voltam, de nem szeretnék csalódást okozni a tanítványaimnak.
A modulok oktatására általában meghatározott óraszám van, nem akarom, hogy abban az ídőben esetleg "félre" tanítsak. Ugye azt nem gondolja senki, hogy taníts meg mindent, akkor nem lesz baj.
Egyébként gratulálok a laphoz. Várom a további fejlesztést, bővítést. És a mintafeladatokat.
Vári László

Mona1 2007.11.12. 17:36:35

Kedves László!
Ismét nagyon örültem a hozzászólásodnak! Jó találkozni "igazi" tanáremberekkel. Egyetértek Veled abban, hogy ha nem lehet ismerni pontosan a feladatok jellegét, korlátozott óraszámban nagyon nehéz felkészíteni a diákokat. Saját tapasztalatból tudom én is. És hát a syllabus valóban nem az igazi. Kérem még a türelmedet, dolgozom a mintapéldákon az új modulok kapcsán. Ha sikerül, valamikor feladatgyűjtemény is lehet a folytatás... És így, hogy van értelme a munkának, a kedvem is több hozzá:). Remélem, sokakat érdekelni fog majd.
És nagyon köszönöm a biztatást! Az ecdlvizsga.hu domainem várólistán van, remélem egyszer sikerül egy igazi website-on folytatni a munkát. Terveim szerint sok-sok hasznos információval.

Vári László 2007.11.13. 15:33:10

Köszönöm a válaszod!
Várom munkád eredményét!
Addig is minden jót kívánok!
Vári Laszló

Pavlics Tamás 2008.12.09. 09:42:08

Kicsit eltérek a a szakmai vitától, de a kommentelők tanácsát kérem:
- ismertek / ismernek olyan helyet, ahol kimondottan gyerekeket (10-14 év) készítenek fel ECDL-re Budapesten?
süti beállítások módosítása